PINOT NERO 100%

↓ info ↓

13,5% vol.

IGT Terre Lariane
Rossa

Grapes

Pinot Nero 100%

Vineyard

Monte Barro, Galbiate, 350 meter a.s.m.

HARVEST

Manual. September.

WINEMAKING

Destemming, fermentation in steel, maceration of the skins for 12 days. Aging for 12 months in large first and second passage barriques.

PRODUCTION

800 Bottles.

Characteristics Organoleptic

Colore rubino intenso con sfumature granata, al naso ampio e complesso. Piccoli frutti rossi, spezie e una delicata balsamicità. Al palato è di ottima struttura con un finale fresco e persistente.

Service Temperature

16° – 18°

CHARDONNAY 50% PINOT BIANCO 50%

↓ info ↓

12,5% vol.

IGT Terre Lariane
Bianco

Grapes

Chardonnay 50%, Pinot Bianco 50%

Vineyard

Monte Barro, Galbiate, 350 meter a.s.m.

HARVEST

Manuale. Prima metà di settembre.

WINEMAKING

Diraspatura e pressatura soffice, fermentazione in tini di acciaio con bâtonnage settimanale fino all’imbottigliamento.

PRODUCTION

1200 Bottles.

Characteristics Organoleptic

Straw yellow colour, ripe white nose with typical floral hints. On the palate it is savory, fresh, with excellent structure.

Service Temperature

10° – 12°

Yes but WHEN YOU CAN TASTE THE WINES? of Cascina Migliorate :)

The pinot noir of our red land I.G.T. Terre Lariane was harvested in 2022 and since then its precious grapes transformed into wine rest in barrels, first in steel, then in French oak.
As soon as the bunches of the 2023 harvest are ready, we will give life to the second, exciting farmhouse harvest, improved with a harvest of pinot bianco and chardonnay that will form the blend of our Bianco Luna I.G.T. Terre Lariane.

By filling out the form below
you will be notified via email when the wine is ready

indicatively spring 2024
and receive all the information relating to the purchase.

IGT Terre Lariane
Bianco

Grapes

Chardonnay 50%, Pinot Bianco 50%

Vineyard

Monte Barro, Galbiate, 350 meter a.s.m.

HARVEST

Manuale. Prima metà di settembre.

WINEMAKING

Diraspatura e pressatura soffice, fermentazione in tini di l acciaio con bâtonnage settimanale fino all’imbottigliamento.

PRODUCTION

1200 Bottles.

Characteristics Organoleptic

Straw yellow colour, ripe white nose with typical floral hints. On the palate it is savory, fresh, with excellent structure.

Service Temperature

10° – 12°

IGT Terre Lariane
Rosso

Grapes

Pinot Nero 100%

Vineyard

Monte Barro, Galbiate, 350 meter a.s.m.

HARVEST

Manual. September.

WINEMAKING

Diraspatura, fermentazione in acciaio, macerazione delle bucce per 12 giorni. Affinamento per 12 mesi in grandi barriques di primo e secondo passaggio.

PRODUCTION

800 Bottles.

Characteristics Organoleptic

Colore rubino intenso con sfumature granata, al naso ampio e complesso. Piccoli frutti rossi, spezie e una delicata balsamicità. Al palato è di ottima struttura con un finale fresco e persistente.

Service Temperature

16° – 18°