IGT Terre Lariane
Rossa
Grapes
Pinot Nero 100%
Vineyard
Monte Barro, Galbiate, 350 meter a.s.m.
Manual. September.
Destemming, fermentation in steel, maceration of the skins for 12 days. Aging for 12 months in large first and second passage barriques.
PRODUCTION
800 Bottles.
Colore rubino intenso con sfumature granata, al naso ampio e complesso. Piccoli frutti rossi, spezie e una delicata balsamicità. Al palato è di ottima struttura con un finale fresco e persistente.
16° – 18°
IGT Terre Lariane
Bianco
Grapes
Chardonnay 50%, Pinot Bianco 50%
Vineyard
Monte Barro, Galbiate, 350 meter a.s.m.
Manuale. Prima metà di settembre.
Diraspatura e pressatura soffice, fermentazione in tini di acciaio con bâtonnage settimanale fino all’imbottigliamento.
PRODUCTION
1200 Bottles.
Straw yellow colour, ripe white nose with typical floral hints. On the palate it is savory, fresh, with excellent structure.
10° – 12°
The pinot noir of our red land I.G.T. Terre Lariane was harvested in 2022 and since then its precious grapes transformed into wine rest in barrels, first in steel, then in French oak.
As soon as the bunches of the 2023 harvest are ready, we will give life to the second, exciting farmhouse harvest, improved with a harvest of pinot bianco and chardonnay that will form the blend of our Bianco Luna I.G.T. Terre Lariane.
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indicatively spring 2024
and receive all the information relating to the purchase.
IGT Terre Lariane
Bianco
Grapes
Chardonnay 50%, Pinot Bianco 50%
Vineyard
Monte Barro, Galbiate, 350 meter a.s.m.
Manuale. Prima metà di settembre.
Diraspatura e pressatura soffice, fermentazione in tini di l acciaio con bâtonnage settimanale fino all’imbottigliamento.
PRODUCTION
1200 Bottles.
Straw yellow colour, ripe white nose with typical floral hints. On the palate it is savory, fresh, with excellent structure.
10° – 12°
IGT Terre Lariane
Rosso
Grapes
Pinot Nero 100%
Vineyard
Monte Barro, Galbiate, 350 meter a.s.m.
Manual. September.
Diraspatura, fermentazione in acciaio, macerazione delle bucce per 12 giorni. Affinamento per 12 mesi in grandi barriques di primo e secondo passaggio.
PRODUCTION
800 Bottles.
Colore rubino intenso con sfumature granata, al naso ampio e complesso. Piccoli frutti rossi, spezie e una delicata balsamicità. Al palato è di ottima struttura con un finale fresco e persistente.
16° – 18°